sâmbătă, 14 ianuarie 2017

De ce as alege un sejur in Lisabona in 2017



Probabil ca toti cei interesati de un sejur Lisabona 2017 nu sunt interesati de istoria coloniala, arhitectura unica si traditionala muzica Fado, insa capitala Portugaliei are cate putin din toate, oferind o sumedenie de activitati pentru turisti de toate varstele. Orasul este accesibil prin zbor direct din Bucuresti, aspect ideal pentru multi turisti, care au parte de o grija in minus, mai mult confort, dar si tarife accesibile.



Calatoreste cu tramvaiul 28

Tramvaiul cu numarul 28 este un model clasic, ce duce calatorii catre cele mai importante zone din Lisabona, printre stradutele inguste, iar nicio excursie in capitala portugheza nu este completa fara aceasta activitate. In alte orase probabil ca tramvaie din anii ’30 ar reprezenta piese de muzeu, insa in Lisabona acestea fac parte din reteaua publica de transport in comun, iar traseul 28 are in vedere zone precum Graca, Alfama, Baixa, Chaido sau Sao Bento, ajungand la capat de linie in fata faimoasei biserici Estrella.

Plajele

Majoritatea celor care aleg un sejur Lisabona 2017 isi doresc sa exploreze plajele, intrucat orasul este faimos pentru zona de coasta frumoasa. Plajele sunt potrivite pentru o varietate de turisti, de la cei mai linistiti, cu familii si copii, pana la cele destinate tinerilor aflati intotdeauna in cautarea distractiei. In plus, toate acestea se afla la distanta doar o calatorie cu tramvaiul din centrul orasului, fiind foarte accesibile.

 
Alfama

Acesta este considerat a fi cel mai traditional cartier din Lisabona, fiind cunoscut pentru stradutele inguste, alegile intortocheate si casele micute, toate contribuind la sentimentul ca Alfama este un sat in inima orasului. Zona este dominata de castelul din varful dealului, ce dateaza din secolul al XI-lea, iar in cadrul vechilor pereti se regasesc Muzeul de Arheologie, ruinele unui palat medieval, cateva magazine pentru suveniruri si un restaurant ce serveste mancare specifica tarii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu